Regnbågspennor

Vad händer i augusti?

På endast sju ord lyckades Tomas Ledin beskriva sommaren 2015, åtminstone i Malmö. Tänk att han visste det för trettio är sedan. Nu verkar ju i och för sig åsikterna gå isär om sommaren 2015. Det kanske inte har regnat så mycket som jag vill minnas men det har jävlar i den inte varit varmt och soligt, inte i Malmö i alla fall.

Naturligtvis behöver man inte gräva ner sig för den sakens skull, en bok bryr sig inte om vädret, den håller dig sällskap i värmeböljor och regnperioder. Utomhus och inomhus. Slutsats: Sommaren 2015 har inte varit sämre än någon annan sommar eftersom jag förknippar sommaren med läsning. Det spelar ingen roll var eller hur, bara jag har en bok är jag nöjd. Jag har alltså alla människor som skriver att tacka för mina fina somrar sedan jag lärde mig läsa för nästan trettio är sedan. Tack!

Nu när vi tar klivet in i augusti kommer en av sommarens alla skrivtävlingar vara över och en vinnare i Litteratursalongens författarcoachtävling ska koras. Det kommer inte bli lätt kan jag lova. Det har regnat in bidrag och de flesta håller riktigt hög kvalitet. Det är kul att se att det är så många i Sverige som skriver så bra, det lovar gått inför framtidens bokutgivning. Dessutom är det drygt två dygn kvar före deadline och den feta damen sjunger inte förrän midnatt, så fatta pennan och skicka in ditt bidrag om du inte redan har gjort det. I början av vecka 32 kommer vinnaren att meddelas och presenteras på hemsidan. För vinnaren börjar sedan det hårda arbetet med att få färdigt ett manus att skicka till förlag i januari 2016, med min hjälp naturligtvis. Du kommer kunna följa vinnaren hela vägen från idé till förlag, och förhoppningsvis ett kontrakt, i hens författarblogg som designas av Raw Designs webbyrå, men även här i Litteratursalongens blogg.

Du som inte hann skriva färdigt och skicka in ett tävlingsbidrag, eller rent av missade tävlingen, misströsta inte. Det kommer fler skrivtävlingar framöver. Inom kort kommer en tävling annonseras på Litteratursalongens facebooksida, så om du inte redan gillar Litteratursalongen på facebook, gör det nu så är du säker på att inte missa roliga skrivtävlingar och fina priser.

Under juli månad förärades Litteratursalongen av två gästbloggares medverkan, först ut var Henrik Johansson, författare till Av kött och blod, ett inlägg som följdes upp av Annika Arslan Waltersson som debuterar med samhällsromanen Den som knyter sin hand den 15 september. Under augusti månad utökas gästbloggarnas skara med bland annat en journalist, en kritikerrosad författare, en politiker och ännu en blivande debutant. Dessutom går startskottet för en söndagskrönika varannan vecka. Det finns helt enkelt mycket att se fram emot och om du vill vara säker på att inte missa någonting, anmäl dig då till nyhetsbrevet eller gilla Litteratursalongen på facebook. Du kan även följa med på Twitter, @LittSalongen.

 

Vill du gästblogga hos Litteratursalongen? Skriv då ett mail till magnus@litteratursalongen.se och berätta vem du är, vad du gör och vad du vill skriva om.

 

Har du förslag på ämnen du vill läsa om i Litteratursalongens blogg? Gör din röst hörd i kommentarsfältet.

 

Du som funderar på att börja skriva, tänk på följande:

”Det finns en författare i varje människa, vissa har bara inte börjat skriva än.”

 

Glad augusti!

 

/ Magnus

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

16 − 1 =

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>