hjärta

Romance för män?

Romance för män, finns det?

Det finns naturligtvis några män som skriver romance, en av dessa är David Nichols som bland annat skrivit En dag. Nu menar jag dock inte romance skriven av män för kvinnor utan romance skriven av män för män. Det skulle med fördel kunna kallas Bromance. Jag vet, bromance är ett uttryck som inbegriper manlig öm och kärleksfull vänskap och inte kärlek per se. Men skulle inte begreppet kunna göras vidare så att det inbegriper kärlek men ur ett manligt perspektiv. Romance är en kvinnodominerad genre och därmed borde det kanske också vara en av de lättare ingångsportarna till att bli publicerad om du är man. Mig veterligen finns inte många svenska manliga författare som gräver i sina fluffigare delar av själen när de letar material till sina romaner. Det finns definitivt ingen Romancekung eller förlåt mig, Bromancekung (Japp, det är ett begrepp nu). Jag föreställer mig att detta är ett problem som dryftas på de flesta förlags morgonmöten: ”Ingen bromance idag heller?” Pinsam tystnad. ”Nehepp, och vad har ni för ny svår poliskommissarie som löser bestialiska mord i en liten skithåla till mig idag då?”

Så vad väntar du på? Var en riktig man och strunta i den där sömniga deckaren som alla ändå läst förut, sadla om och leverera något nytt, skapa en trend, romance av män, om män, för män. Bli Sveriges första Bromancekung! Länge leve kärleken!

Vilken är din favoritroman i genren?

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

ett + sexton =

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>