litteratursalongen

Författarcoach eller skrivcoach

Kärt barn har många namn.

Finns det då någon skillnad undrar du säkert nu. Svaret är nog nej. Det är säkert som så att vi som sysslar med detta har olika tillvägagångssätt och ingångar till texten men resultatet är det samma. Coachen, läraren, pedagogen eller vad hen än vill kallas kommer vara ett bollplank under vägen mot ett färdigt manus. Det är som en lektör men som finns där under tiden man skriver. Du får stöd, råd och feedback under skrivprocessen. Du sätter upp mål och rutiner för ditt skrivande och ökar därför dina chanser att faktiskt skriva färdigt ditt manus. Om du hanterar ditt skrivande som vilken annan viktig del av ditt liv och ger det den tid och utrymme det förtjänar då kommer rad läggas till rad och ditt sidantal öka kontinuerligt. Du kommer in i din berättelse på ett helt annat sätt än när du skriver då och då och det är en stor skillnad. Det blir lättare att skriva och dina hinder för att sätta dig ner och fylla den där blanka sidan med välformulerade meningar blir färre och färre. Men framför allt, du slipper sitta ensam med din text och våndas över om den är tillräckligt bra och så småningom när tvivlet har vunnit, begrava den djupt ner i mappsystemet eller rent av radera skiten. Så skaffa dig ett bollplank och få returer på de bollar du slår iväg. Det är mycket roligare än att springa och leta efter bollen och hitta den var tredje månad, bara för att slå iväg den igen.

 

När det gäller just en författar- eller skrivcoach så är det extremt viktigt att man är nöjd och att kemin fungerar. Det kommer inget gott ur ett samarbete om man har olika åsikter om det mesta och inte kan komma överens. Naturligtvis har den som skriver sista ordet när det gäller sin text men å andra sidan har coachen fått betalt för att uttrycka sin mening. Det kan bli konflikt. Då är det viktigt att man kan byta coach om man inte är nöjd. Därför har Litteratursalongen ett lite annorlunda upplägg än andra coacher. Här betalar du inte allt i förväg utan kunskap om vem det är du ska samarbeta med, du betalar efter hand, efter faktiskt utförd tjänst. Känner du att du inte vill eller kan fortsätta skriva ska du inte heller känna dig tvungen bara för att du har betalat en stor summa pengar. Hos Litteratursalongen kan du prova på och sedan avbryta om du inte är nöjd eller om du upptäcker att det här med att skriva en lång roman inte var något för dig. Då har du bara betalat för den tjänst som faktiskt har utförts.

 

Läs mer om hur samarbetet ser ut på Litteratursalongens vis här. Välkommen att prova på!

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

nio − 8 =

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>